Svijet

Kako kralj Charles III već godinama održava istu težinu?

Iako ima već 74 godine, kralj Charles III i dalje je u dobroj formi. Kako je nedavno za britanski Daily Mail otkrio kraljevski stručnjak Richard Kay, kao i njegov pokojni otac princ Philip, Charles svoju svakodnevnu rutinu temelji na takozvanom režimu kanadskih zračnih snaga.

Charles III - N1

Taj se režim sastoji od pet osnovnih vježbi koje pokreću sve temeljne mišiće, odnosno istezanje, trbušnjaci, leđna ekstenzija, sklekovi i trčanje na mjestu. Trčanje na mjestu ponekad zamijeni i s hodanjem koje je postalo neizostavni dio Charlesove rutine.

Kako otkriva Kay, kraljeva velika motivacija je želja da i dalje stane u svoje stare vojne uniforme koje su za njega izrađene prije 30-ak godina. Isto tako, bliski kraljev prijatelj rekao je Kayu da se njegova težina od 72 kilograma nije promijenila posljednjih 40 godina.

Čini se da je kraljeva tajna održavanja tjelesne težine sve ove godine vrlo jednostavna, a podrazumijeva redovno vježbanje, pravilnu prehranu i snagu volje. Stručnjaci vjeruju da je kralj Charles oduvijek brinuo se o svome tijelu, a osim vježbanja, on također pazi što jede.

Naime, njegova se prehrana okreće oko organske hrane i često znaju proći dani, a da ne pojede obrok koji sadrži meso. Izvori također navode da kralj povremeno voli postiti što mu navodno pomaže u održavanju željene tjelesne težine.

Za doručak najčešće jede kuhana jaja i voće, dok ručak preskače. Isto tako, postoje i namirnice koje gotovo nikada ne jede. Kako prenosi Index, to su prekuhano povrće, kafa, čokolada, orašasti plodovi, bijeli luk, curry, čili, luk, svinjetina i plavi sir. Kada je riječ o večernjem obroku, uglavnom jede meso ili ribu sa žara sa svježim povrćem. Alkohol također konzumira umjereno, uglavnom kada je neka svečana prigoda. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh