Svijet

Veliki povratak Donalda Trumpa: Ukinuta ograničenja bivšem predsjedniku SAD

Bivši američki predsjednik Donald Trump se može vratiti na YouTube nakon dvije godine zabrane, objavila je ova društvena mreža.

Reuetrs

Donald Trump je 2021. godine uklonjen sa svih većih društvenih mreža zbog toga što je ohrabrio svoje pristalice da napadnu Kapitol, zgradu Kongresa u Washingtonu.

U međuvremenu je kreirao svoje društvene mreže, primarno TruthSocial, koji je trebao biti konkurent Twitteru.

pak, nisu bile uspješne kao Facebook, YouTube, i ostale veće mreže s milijardama korisnika.

Sada, nakon Facebooka i Twittera, i YouTube je odlučio vratiti pristup kanalu ovom kontroverznom političaru. To su uradili uz komentar kako još uvijek postoje restrikcije i suspenzija se može vratiti u svakom trenutku.

Još su dodali kako su balansirali mogućnost sukoba van njihove platforme s potrebom da svi kandidati imaju jednak pristup svojim potencijalnim glasačima. prenosi radiosarajevo

Podsjetimo, Trump se nije vratio na prethodne mreže koje su mu sklonile zabranu. Ostao je vjeran svojim alternativama, primarno TruthSocialu gdje ima skoro pet miliona pratitelja.

Treba još reći da je Trump kandidat za predsjedničke izbore u SAD-u koji će se održati naredne godine. Trenutne brojke kažu da je favorit za Republikansku nominaciju, piše CNN.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh