Svijet

Bitka za Bahmut: Kijev se uzda u zapadnu vojnu pomoć

Dok bitka za Bahmut bijesni, Kijev se uzda u zapadnu vojnu pomoć.

– Danas je bio plodonosan dan za našu zemlju, za našu obranu. Održan je još jedan, deseti sastanak u formatu Ramstein. Razgovaralo se o streljivu za naše ratnike, topništvu, tenkovima, zaštiti ukrajinskog neba. Zahvalan sam Sjedinjenim Američkim Državama koje koordiniraju Ramstein i svim našim partnerima na nepokolebljivoj spremnosti da pomognu. To je posebno važno sada kada osjećamo da se približavamo točki u kojoj možemo slomiti rusku agresiju, rekao je Volodimir Zelenski, ukrajinski predsjednik, pišu Vijesti.ba.

Šef vojne uprave Donjecka Pavlo Kirilenko rekao je kako je manje od 3000 ljudi, uključujući 33 djeteta, ostalo u Bahmutu.

– Evakuacija se nastavlja, i to ne samo u Bahmutu nego duž cijele bojišnice, kazao je Kirilenko na nacionalnoj televiziji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh