Svijet

Među povrijeđenima u Grčkoj nema državljana BiH

Među povrijeđenima u željezničkoj nesreći koja se sinoć desila u centralnom dijelu Grčke, prema dosadašnjim informacijama, nema državljana Bosne i Hercegovine, rečeno je iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Atini.

Nesreća u Grčkoj - Printscreen/Youtube/World News & Analysis

U gradu Tempi direktno su se sudarili teretni i putnički voz u kojem je bilo 350 putnika. Tom prilikom je poginulo 36 ljudi, dok je 85 osoba povrijeđeno. Vagoni su se prevrnuli, a najmanje njih tri su se zapalili.

Glasnogovornik vatrogasne službe Vassilis Varthakogiannis je izjavio da su 194 putnika prevezena u Solun, dok je 20 putnika prevezeno u grad Larissa. Naglasio je da je od 85 povrijeđenih putnika, 53 su zadržana u bolnici.

Putnički voz se kretao od Atine do Soluna koji je drugi najveći grad u Grčkoj. Sudar vozova se desio nakon državnog praznika koji se završio 27. februara.

Prizori s mjesta nesreće su uznemirujući – oblaci gustog dima su se nadvili nad prevrnutim vagonima, dok veliki broj pripadnika hitnih službi traga za preživjelima. Intervenisalo je najmanje 150 vatrogasaca sa 17 vozila te je angažovano 40 vozila hitne pomoći.

Nadležni su saopćili da još nije poznato šta je uzrok teške nesreće, prenosi CNN, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh