Svijet

POSLIJE TURSKE, NESREĆE SE NIŽU I U TADŽIKISTANU! Prvi snimci tragedije – panika, haos i plač spašenog djeteta

Iako se radi o razornom zemljotresu za sada još uvijek nema informacija o žrtvama i materijalnoj šteti.

Spašavanje djeteta - twitter

Serija snažnih zemljotresa koji su rano jutros pogodili Centralnu Aziju izazvali su oštećenja i sudeći prema snimcima koji su se pojavili i prve žrtve.

Na jednom od objavljenih snimaka iz Tadžikistana vidi se akcija spasavanja, kada spasioci iz ruševina izvlačem malu bebu.

Podsjetimo, snažan zemljotres jačine 7,2 po Tihteru pogodio je u četvrtak rano ujutro oko 3.50 centralnoazijsku državu Tadžikistan. Epicentar kako javljaju mediji bio je na 82 kilometra od granice sa Kinom. Osim u Kini ovaj jak zemljotres osjetio se i u Pakistanu, Uzbekistanu, Afganistanu i Kini.

Poslije jakog uslijedilo je još niz zemljotresa jačine 6,8, 7,3, 5,0,4,6 i 4,9.

Zemljotres se osjetio širom države, pa i u prijestolnici Dušanbeu, piše Srbija danas.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh