Svijet

Jednogodišnja beba spašena iz ruševina 53 sata nakon zemljotresa

Jednogodišnja beba je čudom spašena ispod ruševina 53 sata nakon zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili južne dijelove Turske.

Jednogodišnja beba spašena iz ruševina - Twitter

Pripadnici spasilačkih timova uspjeli su izvući bebu ispod ruševina zgrade u gradu Sanliurfa.

Beba je preživjela sa lakšim povredama i prevezena je u bolnicu.

Sanliurfa je jedan od deset turskih gradova koji su teško pogođeni sa dva snažna zemljotresa.

Najmanje 6.234 osobe su poginule od posljedica razornih zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili južne regije Turske, potvrdila je Uprava za vanredne situacije (AFAD). U razornim zemljotresima na jugu zemlje povrijeđena je 37.011 osoba.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu.

Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom.

Nakon toga je novi zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu.

Od posljedica zemljotresa i u susjednoj Siriji su život izgubile najmanje 2.500 osobe, a hiljade su povrijeđene, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh