Svijet

Treneru turskog superligaša u stravičnom zemljotresu poginulo 15 članova porodice

Tehnički direktor Sivasspora Rıza Çalımbay izjavio je da je 15 članova porodice Ayhana Tenbeloğlua, jednog od pomoćnih trenera turskog kluba, stradalo u stravičnom zemljotresu.

Ayhan Tenbeloğlu - twitter

Nakon današnjih zemljotresa jačine 7,8 i 7,5 stepeni Richtera, koji su pogodili jug Turske, a u kojim je do sada stradalo gotovo 1.500 ljudi, tragične vijesti stižu iz sata u sat.

Svakako, jedna od najtužnijih je da je pomoćni trener Sivasspora izgubio čak 15 članova porodice.

“Veoma nam je žao zbog svih stradalih. Naše saučešće. Prvo smo ujutro pozvali našeg trenera golmana Cengiza. Saznali smo za njihovu situaciju. Jako nam je žao zbog jednog od pomoćnih trenera, Ayhana Tenbeloğlua. Preminulo je 15 članova njegove porodice. U Sivasu pada jak snijeg i to otežava situaciju. Živimo u veoma teškom danu i kao klub, dat ćemo sve od sebe da pomognemo”, izjavio je Çalımbay. prenosi klix

Prema najnovijim informacijama, koje je saopštio Fuat Oktay, potpredsjednik Turske, broj poginulih u zemljotresu porastao je na 1.541 osoba, dok su 9.733 osobe povrijeđene.

Podacima kojima raspolaže Uprava za vanredne situacije (AFAD), do sada je prijavljeno da je srušeno 2.834 zgrada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh