Svijet

Filmska pljačka: U vozu za Frankfurt ukraden ruksak pun dijamanata

Kako javlja policija, kineskom poduzetniku na putu iz Amsterdama za Frankfurt na Majni ukraden je ruksak.

Iritantno, ali ništa posve neobično u njemačkim vozovima. Ali sadržaj ruksaka je ostavio sve bez riječi, piše Fenix-Magazin.

Putna torba sadržavala je 61 crni industrijski dijamant, dijamantnu bušilicu, visokokvalitetni laptop i nekoliko hard diskova.

Željeznički saobraćaj u sjevernoj Njemačkoj prekinut na tri sata zbog sabotaže
Opljačkani 53-godišnjak Kinez vrijednost robe procjenjuje na 25.000 eura.

Oštećena strana je službenicima policije rekla da je svoj ruksak spremio u policu za prtljagu kad je napustio Amsterdam, tačno iznad svog sjedišta.

Kad se spremao izaći iz brzog vlaka Deutsche Bahna na Glavnoj stanici u Frankfurtu, bio je šokiran kada je otkrio da je njegov vrijedan ruksak nestao.

Muškarac nije mogao dati nikakve informacije o vremenu počinjenja zločina niti o mogućem počinitelju. Nakon toga, za krađu je pokrenuta istraga. Kinez je potom krenuo na put kući u Hong Kong, bez ruksaka,piše Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh