Svijet

Brisel: Ministri vanjskih poslova EU danas o Ukrajini i situaciji u Crnoj Gori

Ministri vanjskih poslova Evropske unije razgovarat će danas u Briselu, između ostalog, o ratu u Ukrajini i situaciji u Crnoj Gori, objavljeno je na sajtu EU.

EU - BHRT

Sastanku će predsjedavati visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj, koji će pozvati ministre vanjskih poslova Austrije i Slovenije da podnesu izvještaj u vezi sa nedavnom posjetom Crnoj Gori, piše Srna.

U okviru diskusija o Ukrajini sastanku će se preko video-linka pridružiti i ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

“Ministri će razgovarati o najnovijoj situaciji u Ukrajini i poslovima EU u tom konfliktu, uključujući vojnu podršku Brisela, pitanje odgovornosti za ruske zločine, globalne posljedice, restriktivne mjere, bezbjednost hrane i energenata”, navodi se u saopštenju.

Tokom radnog ručka ministri će imati neformalan razgovor sa palestinskim premijerom Mohamadom Štajehom.

Na sastanku će biti riječi o Sahelu i priobalnim zemljama zapadne Afrike, posebno se fokusirajući na pogoršanje političke, bezbjednosne i humanitarne situacije, kao i na opasnost od prelivanja sukoba na sjeverne regione.

“Sahel je i dalje prioritet za EU. Stalno pogoršanje situacije u tom regionu uticalo je na odluke i stavove bloka”, navodi se u saopštenju.

Ministri će razmijeniti mišljenja o Jermeniji, te situaciju u Iranu, Avganistanu, Venecueli i Etiopiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh