Svijet

DRAMA U LONDONU: ZAPALIO SE ŠKOLSKI AUTOBUS PUN DJECE

U Londonu se jutros zapalio školski autobus koji je prevozio djecu.

autobus London - Twitter

Školarci su odvedeni na sigurno te nema izvještaja o povrijeđenima. Vatrogasci su ubrzo stigli na mjesto događaja. Tokom incidenta je oštećeno i šest drugih vozila. Na snimku se vidi kako autobus proždire plamen i kako se oglašavaju alarmi obližnjih automobila.

Žena koja živi u blizini je kazala kako se autobus zapalio oko 8:15 sati ujutro.

Ovaj školski autobus svakoga dana prolazi pokraj naše kuće. Brzo su izveli djecu van, čim se zapalio dio motora, a to je najvažnije. Vjerujem da je požar ugašen prilično brzo, međutim nastala je ogromna šteta. Oštećeni su automobili, razbijeni prozori na nekim kućama – kazala je neimenovana ženska osoba, a prenosi Daily Mail.

O požaru se oglasilo i vijeće gradske četvrti.

Jutros se u Hackneyju zapalio školski autobus. Uzrok požara se tek treba utvrditi. Sva djeca su evakuirana te nema povrijeđenih. Organiziran ima je zamjenski prijevoz do škole – napisalo je Vijeće na Twitteru. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh