Svijet

Trump i njegovi advokati moraju platiti milion dolara zbog ‘političke’ tužbe protiv Clinton

Savezni sudija naredio je u četvrtak bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovim advokatima da plate više od 937.000 dolara kazne zbog tužbe protiv bivše državne sekretarke Hillary Clinton…

Donald Trump - Twitter

Savezni sudija naredio je u četvrtak bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i njegovim advokatima da plate više od 937.000 dolara kazne zbog tužbe protiv bivše državne sekretarke Hillary Clinton zbog tvrdnji da su predsjednički izbori 2016. bili namješteni.

Okružni sudija SAD-a John Middlebrooks, koji je odbacio Trumpovu tužbu u septembru, rekao je da je kazna bila opravdana jer je bivši predsjednik pokazao zloupotrebe sudova za promicanje svoje političke agende.

– Ovaj slučaj nikada nije trebao biti pokrenut. Njegova neadekvatnost kao pravnog zahtjeva bila je očita od samog početka. Nijedan ga razuman advokat ne bi pokrenuo. Namijenjen za političke svrhe, ni u jednoj tački izmijenjene tužbe nije navedena razumna pravna tvrdnja – napisao je Middlebrooks u pisanoj odluci od 45 stranica, javlja Reuters.

Trump je tužio Clinton, demokratsku predsjedničku kandidatkinju 2016., tvrdeći da su ona i drugi demokrati htjeli lažirati te izbore lažno optužujući njegovu kampanju za povezanost s Rusijom, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh