Svijet

Kina: Kamion se zabio u ljude na krematoriju, 17 mrtvih

Kamion se zabio u skupinu ožalošćenih ljudi koji su čekali pred krematorijem u jugoistočnoj Kini, pri čemu je poginulo 17, a ozlijeđeno 22 ljudi, objavila je državna novinska agencija Sinhua u nedjelju.

Kamion - Image by Vanessa Rider from Pixabay

Nesreća se dogodila nešto poslije ponoći (16 sati GMT) u selu Taolingu, tridesetak kilometara jugoistočno od grada Nanćanga u pokrajini Janksi.

Novinska agencija citirala je izjave stanovnika da su ožalošćeni čekali ispred prepunog krematorija. Navodno su ostavljali svijeće i hranu uz cestu, uobičajen ritual za pokojnike, dok su čekali da sljedeći dan pristupe krematoriju.

Uzrok nesreće se istražuje, javila je Sinhua. Mnoge žrtve bile su iz Taolinga.

U izvješćima lokalnih medija nije spomenuto je li krematorij bio posebno prometan zbog golemog vala zaraze koji je preplavio Kinu.

Nakon gotovo tri godine zatvaranja, masovnog testiranja i obvezne karantene, Kina je 7. prosinca odustala od svoje stroge politike nulte stope kovida-19.

Od tada, najmnogoljudnija zemlja na svijetu bilježi brzi porast broja zaraženih, pogotovo među starijima i onima koji pate od kroničnih bolesti.

Bolnice su prepune, krematoriji rade neprekidno. Prema procjenama, do sada su umrli deseci tisuća ljudi. Peking je prestao objavljivati brojke zaraženih, piše Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh