Svijet

SAD traže načine da onemoguće iransku proizvodnju dronova

Sjedinjene Države traže načine da onemoguće iransku proizvodnju bespilotnih letjelica…

Sjedinjene Države traže načine da onemoguće iransku proizvodnju bespilotnih letjelica kroz sankcije i kontrolu izvoza, i razgovaraju s privatnim kompanijama čiji su dijelovi korišteni u proizvodnji, objavila je u srijedu Bijela kuća.

– Procjenjujemo daljnje korake koje možemo poduzeti u smislu kontrole izvoza kako bismo ograničili pristup Iranu tehnologijama koje se koriste u bespilotnim letjelicama – navodi glasnogovornica Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Adrienne Watson u izjavi za javnost.

Sjedinjene Države ranije su uvele sankcije kompanijama i pojedincima koje su optužile za proizvodnju ili prijenos iranskih bespilotnih letjelica koje je Rusija koristila za napade na civilnu infrastrukturu u Ukrajini, prenosi Reuters, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh