Svijet

Zelenski o pokolju u Hersonu: Ubijaju iz zadovoljstva

Društvene mreže će te fotografije najvjerojatnije označiti kao ‘osjetljiv sadržaj’. Ali to nije osjetljiv sadržaj – to je stvarni život Ukrajine i Ukrajinaca – dodao je

Ruske snage sinoć su žestoko napale regiju Herson na jugu Ukrajine, koja je nedavno djelomično oslobođena, objavio je guverner Hersonske oblasti. U napadima izvedenima dan uoči Badnjaka ruske snage su ubile petero civila i ozlijedile 35, među kojima je i šestogodišnja djevojčica.

Jaroslav Januševič, guverner Hersonske oblasti, objavio je da je djevojčica teško ozlijeđena te prebačena u bolnicu s više ozljeda od šrapnela. Njezino stanje je ozbiljno, objavio je. O smrtonosnim napadima na Herson se danas oglasio i Kirilo Timošenko, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji ih je opisao kao “činove terorista”.

Nedugo zatim na svom Telegram kanalu se oglasio i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski: “Ovdje se ne radi o vojnim metama. Ovdje se radi o ubijanju zbog zastrašivanja, ali i zadovoljstva.”

– Društvene mreže će te fotografije najvjerojatnije označiti kao ‘osjetljiv sadržaj’. Ali to nije osjetljiv sadržaj – to je stvarni život Ukrajine i Ukrajinaca – dodao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh