Svijet

Pogledajte božićnu poruku ruske državne televizije Evropljanima

No, najmračniju budućnost Europi Russia Today zamišlja za Božić 2023. godine, kad otac i kćer sjede za blagdanskim stolom u kapama i kaputima, a majka servira obroj koji, blago rečeno, ne izgleda ukusno

poruka Ruske televizije - Screenshot Rusia Today

Ruska televizija Russia Today, koja je pod kontrolom Kremlja, objavila je video “božićne čestitke” Europljanima. Na Twitteru ju je objavio BBC-jev novinar Francis Starr, koji se bavi praćenjem ruskih državnih medija:

– Oh, bože. Ruska državna televizija ima božićnu poruku za Europljane – objavio je Starr u tvitu uz video.

Video prikazuje tri Božića u jednoj porodici u Evropi. Tako Russia Today Božić u porodičnom domu u Evropi prikazuje uz puno svjetla, lampice koje svijetle na božićnom drvcu. Roditelji oduševljenoj kćerki za Božić poklanjanju hrčka. Potom se prikazuje Božić ove godine, u kojem je porodica u polumraku, a otac kotač od hrčka koristi za napajanje božićnih lampica strujom.

No, najmračniju budućnost Europi Russia Today zamišlja za Božić 2023. godine, kad otac i kćer sjede za blagdanskim stolom u kapama i kaputima, a majka servira obroj koji, blago rečeno, ne izgleda ukusno. Ispostavlja se da je za Božić skuhala hrčka kojeg su kćeri poklonili 2021. godine.

Propagandni uradak završava porukom: “Sretan antiruski Božić! Ako vam vaši mediji ne govore kamo ovo sve ide, Russia Today je dostupan preko VPN-a.” prneosi “Avaz“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh