Svijet

MAJKA MONSTRUM IZA REŠETAKA: Otac strahovao pa silom ušao u kuću – SLOMILO GA ONO ŠTO JE ZATEKAO U DJEČJOJ SOBI

Optužena žena koja je ubila djecu u porodičnoj kući u Dagenhamu, manje od dvije nedelje prije Božića.

Kara Aleksander

Sumnja se da je Kara Aleksander ugušila ili udavila dječake, o čemu će se znati preciznije kada stignu rezultati obdukcije.

Otac je pronašao tijela dečaka, nakon što je silom ušao u kuću. Navodno, osumnjičena mu je rekla da djeca spavaju na spratu, ali on je ipak otišao da ih provjeri i tada je uvidio da su djeca hladna na dodir. Pozvao je policiju, a oni su Karu Aleksander uhapsili u dvorištu.

– Rezultati obdukcije još nisu dobijeni. Prvobitni suptilni nalazi ukazuju da je normalna mehanika disanja bila ometana, što bi moglo uključivati gušenje i utapanje, navodi tužilac.

Žena se tereti za dvije tačke ubistva. Tužilac je izjavio da je policija bila pozvana 16. decembra oko 14 časova, jer je otac bio zabrinut za djecu. Trenutno, ona je u pritvoru, a suđenje je određeno za 10.jul. 

Čovjek koji je ranije uhapšen i doveden u vezu sa tragedijom, pušten je na slobodu.

Detektiv inspektor Šon Trevik rekao je tada: “Ovo je očigledno izuzetno uznemirujući incident sa mnogim neodgovorenim pitanjima, međutim u ovoj veoma ranoj fazi niko drugi se ne traži u vezi sa smrću.”

– Želim da se zahvalim lokalnom stanovništvu na pomoći koju su pružili policajcima dok rade na utvrđivanju okolnosti ove dve tragične smrti. Svako ko ima informacije treba da razgovara sa policajcima koji će raditi na tom slučaju, piše Srbija danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh