Svijet

Šef NATO-a: Prijeti veliki rat između Rusije i NATO-a. Ako stvari krenu po zlu…

Jens Stoltenberg, glavni tajnik vojnog saveza, danas je upozorio da bi borbe u Ukrajini mogle izmaknuti kontroli – i postati rat između Rusije i NATO-a. “Ako stvari krenu po zlu, mogle bi poći užasno po zlu”, rekao je.

“Ovo je užasan rat u Ukrajini. To je također rat koji može postati pravi rat koji se širi u veliki rat između NATO-a i Rusije. Radimo na tome svaki dan kako bismo to izbjegli”, dodao je.

Stoltenberg kaže da nema sumnje da je “punopravni rat mogućnost” i da je važno izbjeći sukob “koji uključuje više zemalja u Europi i postaje pravi rat u Europi”.

Podsjetimo, Kremlj je optužio saveznike u NATO-u da su zapravo postali strana u sukobu opskrbljujući Ukrajinu oružjem, obučavajući njezine trupe i opskrbljujući vojne obavještajne podatke za napad na ruske snage. Vladimir Putin sugerirao je da bi Moskva mogla razmisliti o korištenju onoga što je opisao kao “američki koncept preventivnog udara”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh