Svijet

Kremlj optužio SAD: Ovo što radite je provokacija, vodi sukobu

Kremlj je rekao da je američki vojni proračun, koji je namijenio 800 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini, “konfrontacijski” nastrojen prema Rusiji te da se radi o provokaciji.

Dmitrij Peskov - Bgnews.me

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je u telefonskom razgovoru s novinarima rekao da je američka odbrambena mjera “izrazito konfrontirajuće prirode u odnosu” na Rusiju.

U dokumentu kratice NDAA predviđa se dodatno izdvajanje za pomoć Ukrajini od 500 miliona dolara u odnosu na zahtjev američkog predsjednika Joea Bidena ranije ove godine.

Prijedlog zakona također suspendira neka ograničenja na ugovore za streljivo za Ukrajinu. Očekuje se da će zakon ovaj mjesec biti usvojen u Senatu i Zastupničkom domu te poslan u Bijelu kuću na Bidenov potpis, piše Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh