Svijet

Teksas šalje migrante u druge gradove SAD-a

Teksaški guverner, Greg Abott rekao je u utorak da će Philadelphia biti sljedeća destinacija za migrante…

Migranti - Twitter

Teksaški guverner, Greg Abott rekao je u utorak da će Philadelphia biti sljedeća destinacija za migrante koje država u hiljadama prevozi s granice SAD-a i Meksika u lokale predvođene demokratama, pustivši novi autobus na cestu sedam dana nakon što je republikanac lako pobijedio na izborima.

Nije rekao koliko je migranata bilo u avionu niti da li je poslano više od jednog autobusa. Abott je rekao da bi “prvi autobus” trebao stići u srijedu, javno ponudivši unaprijed obavijest o dolasku nakon kritika zbog autobusa koji su se iznenada pojavili u New York, Washington i Chicago.

Teksas je od aprila prevezao više od 13.000 migranata u te gradove. Abott je poslao autobuse u gradove koje vode demokrate kako bi povećao izloženost onome što je rekao da je nedjelovanje Bidenove administracije u vezi s velikim brojem migranata koji prelaze južnu granicu, pišu Vijesti.

Abott je niz tvrdokornih imigracionih mjera učinio centralnim dijelom svoje kampanje, prenosi “The Olympian”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh