Svijet

Uposlenici Twittera dobili otkaze nakon javnog prozivanja Ilona Maska

Naime, Erik je odgovorio na tvit Ilona u kojem se novi vlasnik platforme izvinio korisnicima zbog sporosti Android aplikacije Twitter u mnogim zemljama

Elon Musk - Blogspot

Zbog javnog prozivanja svog novog šefa Twittera Ilona Maska (Elon Musk), najmanje tri uposlenika ove komapnije dobila su otkaz.

Podsjećamo, Mask, čim je stupio na funkciju podjelio je masovne otkaze. Njih troje su ih tada “preživjeli”, međutim i oni su došli na red.

Razlozi sporosti

Jedan od njih je Erik Fronhofer (Eric Frohnhoefer).

Naime, Erik je odgovorio na tvit Ilona u kojem se novi vlasnik platforme izvinio korisnicima zbog sporosti Android aplikacije Twitter u mnogim zemljama. prneosi “Avaz“.

Uposlenik je tvrdio da je jedan podatak koji je naveo Mask netačan, a potom ga je šef upitao za tačan podatak, kao i šta je on uradio da “popravi” Twitter za Android koji je “užasno spor”.

Fronhofer je naveo nekoliko razloga sporosti Twittera.

Obavijest o otkazu

– Prvo, napumpan je funkcijama koje se malo koriste. Drugo, akumulirali smo godine tehnološkog duga te smo birali brzinu i funkcije ispred performansi. Treće, provodimo dosta vremena čekajući odgovor mreže. Razmjena tvitova je nastavljena, a jedan korisnik je poručio Fronhoferu da je trebao informisati svog šefa privatno. Možda je on trebao postavljati pitanja privatno. Možda je trebao koristiti Slek (Slack) ili email – odgovorio je uposlenik.

Mask je putem Twittera saopćio da je ovaj uposlenik otpušten.

Erik je za Forbes izjavio da nije dobio nikakvu informaciju od Twittera te da se njegov laptop “jednostavno ugasio”. Dodao je da “više niko nikome ne vjeruje u kompaniji”, kao i da su ljudi prije Maskovog dolaska bili “otvoreniji i slobodni da kritikuju, što danas nije slučaj”.

Otkaz je dobio i Ben Leib, koji je odgovorio Masku na isti tvit te mu poručio da “ne zna o čemu priča”, a iz sličnog razloga je otpuštena i Saša (Sasha) Solomon.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh