Svijet

Novi detalji hapšenja bombašice iz Istanbula: Htjela se baciti kroz prozor

Reporterka CNN TÜRK Merve Tokaz ušla je u kuću u kojoj je uhapšena bombašica iz Istanbula Ahlam Albashir.

Ahlam Albashir - Twitter

okaz je navela da se teroristkinja pokušala da izvrši samoubistvo tako što je razbila prozor na balkonu nakon što je čula da je policija došla u kuću.

Albashir je bila smještena u trospratnici na vrhu zgrade, primljena je kao izbjeglica. U tom stanu je, inače, živjela sirijska porodica, koja nije bila svjesna da je ugostila teroristkinju. Prema izjavi porodice, nakon napada je bila nervozna sjedila u dnevnoj sobi i slala poruke na telefon. Odjeća u kojoj je izvršen napad bile su maskirne pantalone i crni top. Brzo se presvukla po dolasku u kuću, htjela je da baci odjeću u kantu za smeće u kuhinji.

Vlasnica kuće je to primjetila i rekla: ‘Šta to radiš? Zašto bacaš odjeću?’ A Albashir je zamolila da baci odjeću u peć i spali je.

Kada je bombašica čula glasove policajaca, razbila je prozor na balkonu i pokušala da se baci sa trećeg sprata. Policajci su je u toj namjeri spriječili.

Podsjetimo, u terorističkom napadu u Istanbulu smrtno je stradalo 6 osoba, a preko 50 ih je povrijeđeno. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh