Svijet

Čović uputio telegram saučešća predsjedniku Turske

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović u telegramu saučešća predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu najoštrije je osudio “brutalni i bezumni ubilački napad” u Istanbulu.

Dragan Čović - Vijesti.ba

Čović je naglasio da je sa velikim žaljenjem i tugom primio vijest o stravičnoj eksploziji koja se dogodila danas u centru Istanbula.

“Kao zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, te u ime hrvatskog naroda BiH, kao i u svoje lično, izražavam duboko saučešće i saosjećanje s boli i patnjama porodica poginulih i ranjenih, kao i sa cjelokupnim narodom Turske u ovim teškim trenucima”, naveo je Čović.

On je zamolio Erdogana da izraze najiskrenijeg saučešća prenese porodicama poginulih i povrijeđenih u ovom stravičnom napadu, saopćeno je iz HDZ-a BiH, čiji je Čović predsjednik.

Najmanje šest ljudi je poginulo, a 81 je povrijeđeno u eksploziji u centru Istanbula.

Potpredsjednika Turske Fuat Oktay izjavio je da je teroristički napad u pješačkoj zoni u Istanbulu izvršila žena, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh