Svijet

Istanbulska ulica ponovo otvorena za pješake, osumnjičeni za napad uhapšen

Istanbulska ulica Istiklal ponovo je otvorena za pješake nakon smrtonosne eksplozije u nedjelju u kojoj je poginulo šest osoba, a povrijeđena 81.

Istanbulska ulica Istiklal - Twitter

U prometnoj ulici, kojom sada patrolira policija, uklonjene su klupe.

Osumnjičena osoba koja je ostavila bombu u ulici koju posjećuju kupci i turisti je uhapšena, izjavio je u ponedjeljak turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu.

“Naša procjena je da je naredba za smrtonosni teroristički napad stigla iz Ayn al-Araba u sjevernoj Siriji, gdje PKK/YPG ima svoje sirijsko sjedište”, dodao je Soylu.

Vlasti i zvaničnici brojnih država i međunarodnih organizacija osudili su jučerašnji bombaški napad koji se dogodio u prometnoj istanbulskoj ulici i uputili poruke podrške Republici Turskoj i njenom narodu i rukovodstvu, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh