Svijet

Teror u Istanbulu: 6 mrtvih, 81 ranjen

U snažnoj eksploziji koja je danas oko 14:20 po hrvatskom vremenu odjeknula u poznatoj turističkoj aveniji Istiklal u Istanbulu smrtno je stradalo najmanje šestero ljudi, a 81 osoba je ozlijeđena.

Eksplozija u Istanbulu - agencije

Iako uzrok eksplozije nije službeno potvrđen, turski predsjednik Erdogan rekao je kako prve informacije govore da se radi o terorističkom napadu, u koji je umiješana i jedna žena.

Snimka s nadzorne kamere, na kojoj je uhvaćen trenutak eksplozije, sugerira da je u prepunoj aveniji eksplodirala ostavljena torba. Za napad još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost.

Potpredsjednik Turske Fuat Oktay kazao je kako vlasti eksploziju u Istanbulu, u kojoj je poginulo najmanje šestero ljudi, smatraju terorističkim napadom, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh