Svijet

Rusi preko noći granatirali Nikopol, Ukrajinci uzvratili

Gotovo 40 granata i raketa pogodilo je grad preko noći

Rusi su preko noći granatirali Nikopol u regiji Dnipropetrovsk. Valentin Rezničenko, načelnik Vojne uprave te regije na Telegramu je objavio da su dvije žene povrijeđene.

– Rusi su rasporedili Grad – raketne sisteme i bacače – i teško topništvo da pucaju na Nikopol i okolicu – napisao je Rezničenko.

Nikopol je pretrpio najveću štetu. Gotovo 40 granata i raketa pogodilo je grad preko noći. Dvije žene u dobi od 46 i 82 godine zadobile su ozljede, navodi on. Obje su hospitalizirane i u srednje teškom stanju.

– Nakon ruskog granatiranja u Nikopolu je oštećeno više od 40 stambenih blokova i privatnih kuća, dvadesetak gospodarskih zgrada, nekoliko plinovoda i dalekovoda – piše ovaj ukrajinski dužnosnik.

– Ruske granate uništile su jednu stambenu zgradu i izazvale dva požara, u stanu i dvorištu privatne kuće – dodao je.U posljednja 24 sata ukrajinski avioni izveli su nekoliko zračnih napada na ruske položaje kao odmazdu za ruske napade, objavilo je Operativno zapovjedništvo Pivden na Facebooku.

Ruske snage izvršile su topničke napade na položaje ukrajinskih trupa i naselja u Berislavskom okrugu u hersonskoj regiji.

Nije bilo žrtava ni poginulih. U znak odmazde, ukrajinski zrakoplovi izveli su dva zračna napada na ruske položaje. Ukrajinske raketne snage i topništvo gađale su ruske položaje i grupe vojnog osoblja, naoružanja i opreme na lijevoj obali rijeke Dnjepar tokom cijelog dana.

Operativno zapovjedništvo je potvrdilo da su ruske snage izgubile 40 vojnika i tri oklopna vozila; druge gubitke tek treba potvrditi,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh