Svijet

POLJUBILI SE I SKOČILI U SMRT – Arsen i njegov dečko objavili srceparajuće fotografije, pa zajedno izvršili samoubistvo zbog ZABRANJENE LJUBAVI

Mladi gej par podijelio je posljednji poljubac prije nego što je skočio u smrt sa mosta u Jermeniji, tvrdi lokalna LGBT grupa.

Arsen i Tigran - screenshot

Tigran i Arsen su na Instagramu podijelili srceparajući post o svojim posljednjim trenucima uz natpis: „Srećan kraj. Odluku o podjeli fotografija i našim narednim koracima donijeli smo obojica”.

Par je zatim skočio sa mosta Davtašen od 95 metara u Jerevanu, glavnom gradu zemlje, saopštila je Pink Jermenija.

Lokalni mediji navode da roditelji mladića nisu prihvatili njihovu vezu, a vjeruje se da je Arsen pobjegao od kuće, iako to nije potvrđeno.

„Mladići su imali još mnogo godina života pred sobom, ali su zbog netrpeljivosti prema njima napravili tako tragičan korak“, navela je grupa za ljudska prava Pink Jermenija.

Kako kažu „LGBT osobama je veoma poznat osjećaj izolovanosti i nerazumijevanja porodice i društva“.

„Ovaj tragični incident još jednom dokazuje da LGBT osobe u Jermeniji nisu bezbjedne i nisu zaštićene od strane društva ili države“, navodi se.

Pink Jermenija je takođe rekla da je objava para bila preplavljena gnusnim homofobičnim komentarima nakon njihove smrti, prenosi “Dejli mejl”.

Homofobija je veliki problem u Jermeniji i mnogi LGBT parovi se suočavaju sa diskriminacijom u bivšoj sovjetskoj naciji.

Homose,sualnost je dekriminalizovana tek 2003. godine i mnogi i dalje odlučuju da svoje veze drže u tajnosti.

Zemlja se nalazi na 47. mestu od 49 u Evropi po pravima LGBT osoba, a zaostaju samo Rusija i Azerbejdžan.

U 2012, 55 odsto ljudi je reklo da bi prekinulo prijateljstvo ako otkriju da je druga osoba gej.

Ista studija je otkrila da 70 odsto smatra da su LGBT osobe „čudne“, piše Blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh