Svijet

Saudijski princ Bin Salman neće prisustvovati samitu Arapske lige u Alžiru

Predsjedništvo Alžira saopćilo je da iz zdravstvenih razloga saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman neće prisustvovati arapskom samitu 1. i 2. novembra u Alžiru.

Princ Salman - Screenshot

Arapska liga, formalno poznata kao Liga arapskih država, održat će svoj prvi godišnji samit nakon tri godine u Alžiru.

“Predsjednik Alžira Abdelmadjid Tebboune večeras je primio telefonski poziv princa Mohameda bin Salmana“, saopćio je njegov ured, ističući da je Bin Salman izrazio žaljenje što neće prisustvovati arapskom samitu u skladu s preporukama ljekara.

Dvojica lidera su tokom poziva razgovarali o različitim aspektima bilateralnih odnosa dvije bratske zemlje.

Alžir je na samit pozvao i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonia Guterresa.

Saudijska državna novinska agencija SPA potvrdila je telefonski poziv čelnika, ali nije dala detalje o odsustvu Bin Salmana sa samita.

Bin Salman je prvi arapski lider koji je odustao od učešća na samitu u Alžiru.

Očekuje se da će se na samitu razgovarati o krizama u arapskom regionu i pitanjima sigurnosti hrane i energije u sjeni rusko-ukrajinskog rata, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh