Svijet

Omiljena hrana Vladimira Putina je poprilično iznenađenje

Vladimir Putin je oduvijek bio misterija. Osim poznatih činjenica o njemu, o pravom Putinu se malo toga zna. To se odnosi i na njegove navike u ishrani.

Vladimir Putin - Twitter

Međutim, pojedini izvori su bili dovoljno hrabri da otkriju sitne pikanterije iz njegovog privatnog života.

Opštepoznata činjenica je da svaki svjetski moćnik ima svog degustatora hrane. Hitler je to radio, rimski carevi su to radili i samim tim ne čudi, što i Putin ima nekoga ko prije njega isprobava i testira njegovu hranu, piše Nova.rs.
Doručak

Bez obzira na mačo držanje i fotografije na konju bez majice, on svoj dan zaista počinje prilično ležerno. Na meniju obično bude veliki omlet ili činija kaše, sa prepeličjim jajima i čašom voćnog soka. Sastojci se takođe šalju sa imanja patrijarha Kirila.

Kafa i vježbanje

Da, baš kao i mi obični ljudi, Putin je ljubitelj kafe koju ispija ujutru, odmah posle doručka. Nakon toga on pliva dva sata, ide u teretanu i tek nakon toga gleda vijesti.
Zdrava ishrana

Putin voli da jede zdravu hranu, uključujući paradajz, krastavce i zelenu salatu. Više voli ribu, iako mu je omiljeno meso ovčetina. Izbjegava slatkiše. Putin takođe voli da jede biftek za doručak.

Na televiziji „Russia today“ je 2015. prikazano kako ruski predsjednik odlazi u teretanu sa premijerom Dmitrijem Medvedevim, nakon čega spremaju biftek i piju čaj.

Kefir i voće

Tokom ostatka dana Putin voli da jede voće i pije kefir ali generalno izbegava da jede popodne, a često i preskače večeru zbog zauzetosti. Takođe, kada je na putu, voli da isprobava domaća jela.
Alkohol je uglavnom zabranjen

Putin ima veliku averziju prema alkoholu. Neki izvještaji tvrde da on pije samo na svečanim prijemima, što dokazuju i fotografije na kojima ispija pivo.
Obožava sladoled

Sovjetska generacija Rusa obožava sladoled, uprkos temperaturama koje su često ispod nule.

U prošlosti je Putin častio rukovodioce sladoledom tokom javnih nastupa i čak ga je poklonio Siju Đinpingu. To je bio čin koji je doveo do pomame za razvojem ruskog sladoleda u Kini. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh