Svijet

Macron: Britaniji potrebna stabilnost

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je važno da Velika Britanija pronađe “stabilnost što je prije moguće”.

Emmanuel Macron - vijesti.ba

– Želimo, prije svega, stabilnost. Uvijek sam tužan kada vidim kolegu kako odlazi – rekao je Macron novinarima na samitu Evropske unije u Briselu, komentirajući ostavku britanske premijerke Liz Truss, prenosi BBC.

Turss je podnijela ostavku na mjesto čelnice stranke, ali će ostati na mjestu premijerke dok stranka ne odabere njenog nasljednika – uskoro već petog britanskog čelnika vlade od 2016. do danas.

Truss je na vlasti provela samo 44 dana, što je historijski rekord u britanskoj politici, a njen mandat ostat će zapamćen po smrti kraljice Elizabete II i urušavanju britanske ekonomije, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh