Svijet

Prevrnuo se brod, najmanje 14 djece poginulo

Žrtve su stare od 11 do 14 godina, dodao je on.

Prevrnuo se brod, najmanje 14 djece poginulo - twitter

Najmanje 14 djece je izgubilo život kada se prenatrpani brod koji ih je prevozio od škole do kuće prevrnuo u Mekong rijeci u Kambodži, saopštile su danas lokalne vlasti.

Spasilački timovi su tražili još jednog đaka nakon incidenta koji se dogodio u četvrtak u pokrajini Kandal, na oko 50 kilometara jugoistočno od glavnog grada Pnom Pena, rekao je šef lokalne policije Čoen Sočet za Rojters.

Žrtve su stare od 11 do 14 godina, dodao je on.

“Za nesreću je kriv vlasnik plovila koji je pretovario brod, dakle, u pitanju je bezobzirnost, a nije bilo ni pojasa za spasavanje”, rekao je on.

Premijer Hun Sen je izrazio saučešće porodicama nastradale djece.

“Narod, posebno oni koji žive pored rijeke, treba da budu vrlo pažljivo kada se povećava opasnost od poplava”, rekao je Hun, aludirajući na predstojeću sezonu monsuna, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh