Svijet

NATO osudio napade Rusije na Ukrajini

NATO je osudio ruske jutrošnje raketne napade na nekoliko gradova u Ukrajini, uključujući glavni grad Kijev, javlja Anadolu Agency (AA).

napadi na Kijev - Twitter

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg naveo je na društvenim mrežama kako je razgovarao s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitrom Kulebom.

Izražavajući svoju osudu užasnih i neselektivnih ruskih napada na civilnu infrastrukturu u Ukrajini, Stoltenberg je rekao da će NATO nastaviti da podržava “hrabri ukrajinski narod” protiv napada Kremlja.

Ukrajina je saopćila da je Rusija jutros ispalila 75 projektila, od kojih je 41 neutralisan. U napadima je poginulo najmanje deset, a povrijeđeno 60 osoba.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je, s druge strane, izjavio da su izveli napade dalekometnim visokopreciznim oružjem na energetsku, vojnu i komunikacijsku infrastrukturu Ukrajine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh