Svijet

Putin sutra okuplja svoje Vijeće sigurnosti

Ruski predsjednik Vladimir Putin za ponedjeljak je sazvao sastanak svojeg Vijeća sigurnosti, formata koji okuplja ključne ministre, političke dužnosnike i predstavnike sigurnosnih službi i vojske, objavio je u nedjelju Kremlj.

Vladimir Putin - Twitter

“Sastanak predsjednika sa stalnim članovima Vijeća sigurnosti predviđen je za sutra”, rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Ovaj sastanak održat će se dva dana nakon što je eksplozija oštetila Kerčki most.

Rusko ministarstvo prometa u nedjelju je objavilo da se željeznički promet preko mosta odvija prema voznom redu.

S druge strane, vozači moraju satima čekati na prelazak mosta, objavili su mediji.

Dugi redovi stvorili su se s obje strane mosta jer se vrše stroge provjere vozila. Neki su vozači na društvenim mrežama napisali da im je trebalo između 6 i 12 sati da bi prešli most dug 19 kilometara.

Putin je u subotu naredio obavještajnoj službi FSB jačanje sigurnosti mosta koji Rusiju povezuje s Krimom kao i infrastrukture za dobavu struje i plina poluotoku, prenijela je agencija Interfax iz Moskve.

Eksplozija na Kerčkom mostu, strateški važnom cestovnom i željezničkom objektu koji povezuje Krimski poluotok s Rusijom, u subotu je urušila dionicu mosta s dvije kolničke trake, šteta je velika i jedan dio kolnika djelomično se urušio u vodu, a najmanje su tri osobe poginule, rekli su ruski dužnosnici.

Rusija je zauzela Krim 2014. godine, a 19 kilometara dug most, koji poluotok povezuje s cestovnom i željezničkom mrežom Rusije, otvorio je uz veliko slavlje ruski predsjednik četiri godine kasnije.

Rusija nije optužila Ukrajinu za napadna most, a ukrajinski dužnosnici nisu preuzeli odgovornost. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh