Svijet

Uraganom opustošena Florida, timovi tragaju za nestalim, Carolina se suočava s zastrašujućim oporavkom

Ostaci uragana Ian prošli su Virginijom rano u nedjelju, ostavljajući olujom razorenu Floridu i Carolinu suočenim s naporima oporavka od katastrofe za koje se očekuje da će koštati desetke milijardi dolara, izvijestio je Reuters.

Očekuje se da će broj žrtava oluje porasti kako se poplavna voda povlači, a timovi za potragu krenuli su dalje u područja koja su u početku bila odsječena od vanjskog svijeta, tražeći preživjele i nestale.

Najmanje 50 smrtnih slučajeva povezanih s olujom potvrđeno je otkako je Ian u srijedu katastrofalnom snagom stigao do obale Floridskog zaljeva kao uragan 4. kategorije, s maksimalnim vjetrovima od 150 milja na sat.

Florida je imala najveći broj smrtnih slučajeva, s 35 smrtnih slučajeva koje je izvijestio šerifov ured u obalnom okrugu Lee, koji je podnio najveći teret oluje dok je dolazila do kopna, i još 11 smrtnih slučajeva koje su izvijestili državni dužnosnici u četiri susjedna okruga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh