Svijet

Biden: Gospodine Putine, nemojte da pogrešno razumijete ovo što vam govorim

Američki predsjednik Joe Biden uputio je upozorenje ruskom lideru Vladimiru Putinu poručivši mu da su Sjedinjene Države spremne braniti svaki centimetar teritorija NATO-a. Putin je danas obećao braniti anektiranu teritoriju Ukrajine svim potrebnim sredstvima.

Joe Biden - Novi

Biden je istakao da SAD i njeni saveznici neće se uplašiti Putinovih prijetnji dodavši da svijet neće priznati nezakonitu rusku aneksiju ukrajinske teritorije.

“Nastavit ćemo slati oružje Ukrajincima da se mogu braniti i da uzvrate. Poslat ćemo dodatnih 13 milijardi dolara pomoći. Ne može on da prigrabi teritoriju svoga susjeda i da se izvuče sa tim, prosto i jednostavno ne može”, naveo je američki predsjednik.

Biden je poručio da su “Sjedinjene Države spremne braniti svaki centimetar teritorija NATO-a”…

“Gospodine Putine, nemojte da pogrešno razumijete ovo što vam govorim. Svaki centimetar”, naglasio je lider najmoćnije zemlje na planeti.

Podsjećamo, ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je aneksiju četiri ukrajinske regije u sastav Rusije.

Putin je danas iza 14:00 sati proglasio pripajanje Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja u sastav Ruske Federacije. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh