Svijet

Šef Dume prijeti Rusima koji bježe iz zemlje

Vjačeslav Volodin, predsjednik ruskog parlamenta Dume, na Telegramu je objavio da Rusi ne bi trebali bježati iz Rusije u pokušaju da izbjegnu mobilizaciju te da im je to zabranjeno.

“Građanima koji su prijavljeni u vojnoj evidenciji, od trenutka objave mobilizacije, zabranjeno je napuštanje mjesta prebivališta bez dopuštenja vojnih komesarijata. Postoji takva zakonska norma i njome se trebaju rukovoditi svi vojni obveznici”, napisao je Volodin.

Podsjetimo, Rusi već tjedan dana masovno bježe iz zemlje nakon što je predsjednik Vladimir Putin proglasio djelomičnu mobilizaciju.

Britanski obavještajci danas navode da brojke izbjeglih Rusa vjerojatno premašuju veličinu ukupnih invazijskih snaga koje je Rusija poslala u veljači 2022.

Među onima koji pokušavaju napustiti Rusiju ima najviše onih dobrostojećih i obrazovanih, dodaju obavještajci.

Kažu i da Rusiji sada slijedi problem. U kombinaciji s onim pričuvnicima koji se mobiliziraju, domaći gospodarski učinak smanjene dostupnosti radne snage i ubrzanje odljeva mozgova vjerojatno će postati sve značajniji, navodi se u izvješću.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh