Svijet

Tropske oluje Jan približava se Floridi

Nacionalni centar za uragane predviđa da će se tropska oluja Jan kretati preko zapadne Kube i približiti se Floridi početkom sljedeće sedmice

oluja - Avaz

Guverner američke savezne države Florida Ron De Santis proglasio je danas vanredno stanje u 24 okruga, zbog jačanja tropske oluje Jan koja se nalazi iznad Kariba i bojazni da će sljedeće sedmice donijeti i obilne padavine i uraganske vjetrove i na Floridu.

De Santis je poručio stanovnicima i lokalnim vlastima Floride da se pripreme dok se oluja približava i zatražio od federalnih vlasti da proglase vanredno stanje, prenosi AP.

Nacionalni centar za uragane predviđa da će se tropska oluja Jan kretati preko zapadne Kube i približiti se Floridi početkom sljedeće sedmice snagom uragana.

– Ova oluja ima potencijal da preraste u veliki uragan i zato ohrabrujemo sve stanovnike Floride da se pripreme. Koordiniramo sa svim državnim i lokalnim partnerima i analiziramo moguće efekte ove oluje – poručio je De Santis u saopćenju. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh