Svijet

Zelenski: Na oslobođenoj teritoriji pronađeno više od deset soba za mučenje

Ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski kazao je kako su na oslobođenoj teritoriji u regiji Harkova ukrajinske snage pronašle tzv. sobe za mučenje i uređaje koje su koristili Rusi.

“Više od deset soba za mučenje već je pronađeno u oslobođenim područjima regije Harkov – u raznim gradovima i mjestima. Dok su okupatori bježali odbacili su sprave za mučenje. Čak su i na običnoj željezničkoj stanici Kozacha Lopan pronašli sobu za mučenje, pronašli alate za mučenje električnom energijom”, opisao je Zelenski neka od otkrića na okupiranoj teritoriji.

U subotu su slične tvrdnje iznijeli iz ureda regionalnog tužitelja u Harkovu.

“Ruska vojska je mučila ljude u podrumu takozvane ‘narodne milicije’ u gradu Kozača Lopan dok je bio pod okupacijom”, napisali su iz ureda na društvenim mrežama.

Iz Ureda su objasnili kako je formirana lažna agencija za provođenje zakona u čijem podrumu su se nalazili prostorije za mučenje u kojima su vršeni zločini nad civilima.

“Prilikom očevida izuzeti su dokumenti koji potvrđuju funkcioniranje pseudopolicijskog odjela i uređaj kojim su okupatori mučili civile elektrošokovima”, navodi se u objavi. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh