Svijet

Poziv Mariji Zaharovoj da se pokloni žrtvama genocida u Srebrenici

Povodom zahtjeva glasnogovornice Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marije Zaharove, koja je pozvala na oslobađanje ratnog zločinca Ratka Mladića oglasile su se i Majke Srebrenice te posebnu poruku uputile Zaharovoj.

“Zaharova kao veliki humanitarac da dođe prizna i pokloni se žrtvama genocida u Srebrenici. Licemjerne izjave ruskih zvaničnika o ratnom zločincu samo dokazuju da je Rusija i danas uz one koji su mučki ubijali djecu, starce i žene. Fašizmu nema mjesta u modernom svijetu”, navele su Majke Srebrenice na Twitteru.

Posebnu poruku su poslale u vezi s puštanjem osuđenog ratnog zločinca Mladića na slobodu.

“Želje Zaharove, a i ambasade Rusije u Bosni i Hercegovini će ostati puste jer osuđeni ratni zločinac neće doživjeti slobodu!”, poručile su Majke Srebrenice.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova Rusije navelo je danas da nakon što su “vidjeli medijske napise o hospitalizaciji Ratka Mladića u Haagu uzrokovanoj naglim pogoršanjem njegova zdravstvenog stanja”, smatraju da “bi bila ispravna odluka Rezidualnog mehanizma da oslobodi Ratka Mladića iz humanih razloga”.

Na ovu izjavu je reagovala i Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke. Ona je, između ostalog, poručila da Rusija Mladića sad koristi kao sredstvo propagandnog ratovanja sa Zapadom te da je to prepoznato. Dodala je da na to niko neće nasjesti. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh