Svijet

Poplave u Pakistanu: Poginulo skoro 1.400 ljudi

U raznim nesrećama izazvanim kišom i poplavama širom Pakistana u posljednja 24 sata poginulo je još 36 osoba, među kojima 15 djece…

Pakistanske poplave - fena

U raznim nesrećama izazvanim kišom i poplavama širom Pakistana u posljednja 24 sata poginulo je još 36 osoba, među kojima 15 djece, a ukupan broj poginulih je dosegao 1.391, navodi se u zvaničnim statističkim podacima Pakistana.

Od sredine juna u poplavama i klizištima je povrijeđeno 12.722 ljudi.

Zbog kiša je oštećeno 1,73 miliona kuća, od kojih je 565.878 potpuno uništeno.

Poplave su odnijele 750.405 domaćih životinja, oštetile više od 3,6 miliona hektara usjeva, uništivši žetvu pamuka, pšenice, povrća i voća.

Prirodnom katastrofom pogođeno je 33,4 miliona ljudi. Skoro 45 posto obradive zemlje već je poplavljeno, što predstavlja ozbiljnu prijetnju sigurnosti hrane i dodatno doprinosi ionako naglom porastu inflacije.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš sletio je u četvrtak u Islamabad u dvodnevnu posjetu Pakistanu kako bi izrazio solidarnost i podršku toj južnoazijskoj zemlji, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh