Svijet

Novi detalji napada ajkule na luksuznom ostvru: Evo zašto je došla do turista

Na internetu su se pojavili snimci nastali neposredno nakon smrtonosnog napada ajkule na Bahamima u kojem je stradala 58-godišnja žena iz Pensilvanije.

Na početku snimka vidi se trenutak kada je ljekari pokušavaju da ožive nesrećnu ženu koju je zvijer napala dok je ronila sa nekoliko ljudi

„Porodica je navodno ronila u vodi. To područje je poznato po posjetiocima koji rone na dah“, saopštila je policija.

Spasioci su uspjeli da je odvuku do čamca, ali je žena ubrzo podlegla povredama. Naknadno je utvrđeno da ju je napala izuzetno opasna vrsta ove morske nemani – bik ajkula, piše Dejli Mejl.

Inače, žena i njena porodica, koji su bili putnici na luksuznom brodu „Royal Caribbean’s Harmony of the Seas“, bili su u posjeti Nju Providensu, gdje su imali rezervisan izlet.

Drugi napad za mjesec dana

Inače, ovo je drugi napad ajkule tokom proteklih mjesec dana. U avgustu su tri manje ajkule napale dječaka Finlia Daunera, koji je bio na porodičnom odmoru na Karibima. Ajkule su došle do broda nakon što su turisti počeli da bacaju ostatke svog ručka u vodu.

Daunerov otac je ispričao kako je njegovom sinu otpao „ogromni komadi mesa sa obe noge“.

Vjeruje da je njegov sin preživeo napad samo zato što je medicinska sestra bila među turistima i pomogla da se zaustavi krv, kao i zbog toga što je imao novca da plati privatni avion da odveze dječaka u bolnicu u kojoj su mu se izborili za život.

Na ovoj turističkoj destinaciji napadi su prijavljivani i ranije, a 2019. godine jedan je bio fatalan. Sveukupno, do sada su ajkule na Bahamima usmrtile najmanje 32 osobe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh