Svijet

Horor u Indiji: Majka golim rukama spasila bebu od razjarenog tigra

Žena u centralnoj indijskoj državi Madhya Pradesh pretrpjela je ozbiljne povrede dok se borila s tigrom kako bi spasila svoju 15-mjesečnu bebu.

majka i beba - BBC

Archana Choudhary borila se s tigrom golim rukama nekoliko minuta prije nego što su seljani čuli njezine vapaje za pomoć i intervenirali.

I majka i sin su u bolnici.

Napad se dogodio u nedjelju na periferiji rezervata tigrova Bandhavgarh.

Napadi životinja na ljude koji žive oko rezervata tigrova nisu neuobičajeni. Stanovnici sela s kojima je BBC Hindi razgovarao rekli su da osim tigrova, slonovi također ulaze u njihova sela i oštećuju im usjeve. Diljem Indije ljudi koji žive u područjima blizu šuma i nacionalnih parkova svjedoče porastu sukoba između čovjeka i životinje. Stručnjaci kažu da je to zato što brza urbanizacija uništava prirodna staništa, prisiljavajući životinje da ulaze u sela i gradove u potrazi za plijenom i skloništem.

U posljednjem napadu, Archana Choudhary i njena beba bili su u polju kada je tigar izašao iz grmlja i napao dojenče.

Times of India izvijestio je da je tigar zario zube u bebinu glavu i pokušavao odvući dijete kada se majka umiješala i pokušala otjerati tigra.

Njezini krici u pomoć privukli su seljane iz obližnjih područja koji su štapovima stigli do mjesta i otjerali tigra.

Majka ima probušeno plućno krilo i duboke rane po tijelu, dok sin ima povrede glave.

Liječnik je za BBC Hindi rekao da rane na djetetovom tijelu nisu bile ozbiljne, ali one na majci jesu. Civilni kirurg dr. Misthi Ruhela iz grada Jabalpura rekao je da se majka i dijete liječe na odjelu intenzivne njege i da su im date injekcije protiv bjesnila.

U međuvremenu, napad tigra izazvao je paniku među seljanima.

Šumski službenik rekao je novinarima da je najveći izazov za odjel bio locirati i uhvatiti tigra koji je zalutao u selo. Visoki vladin dužnosnik Sanjeev Srivastava istaknuo je da se također provode brojne aktivnosti kako bi se osiguralo da više tigrova ne pobjegne iz rezervata. prneosi Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh