Svijet

Ovo je mladić koji je prijetio da će se avionom zabiti u Walmartov market

Nadležni su objavili identitet mladića koji je danas prijetio da će se ukradenim avionom srušiti na jedan od marketa američkog trgovačkog lanca Walmart. Riječ je o 29-godišnjem Coryju Pattersonu.

Coryju Patterson - Facebook

On je danas u pet sati poslije ponoći ukrao avion sa aerodroma u gradu Tupelo koji se nalazi na istoku američke savezne države Mississippi. Četiri sata je nadlijetao manjim avionom “King Air type 1987 Beech C90A”, prijeteći da će se njime zabiti u spomenuti market.

Nakon četiri sata leta, njegova letjelica je nestala sa radara, što je nadležne navelo na zaključak da se srušila ili da je sletila. Dio grada je u međuvremenu evakuiran. Po slijetanju je uhapšen, a optužen je za tešku krađu i prijetnju terorističkim aktom.

Američki mediji su objavili da je Patterson deset godina radio na aerodromu. Nije imao iskustva u tome kako da avion spusti na tlo. Da bi uspio u tome, pomogli su mu nadležni prilikom komunikacije s njim. Objavljena je i njegova navoda poruka.

“Molim sve da mi oproste. Nije mi nikad bila namjera nekog povrijediti. Volim roditelje i sestru, ovo nije vaša greška. Zbogom”, istakao je.

Još nije poznato zašto je Patterson prijetio da će se srušiti na Walmartov market. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh