Svijet

Užas u Indiji: Zapalio tinejdžericu, jer je odbila bračnu ponudu

Indijska policija jučer je formirala posebnu istražnu jedinicu kako bi ispitala smrt tinejdžerice koja je rekla da ju je zapalio muškarac kojem je odbila bračnu ponudu.

Indija - Hinua

Neke hinduističke skupine traže da se optuženik, musliman, osudi na smrt. Muškarac je živio u istome mjestu kao i žrtva, hinduistkinja, u okrugu Dumka u istočnoj državi Jharkhand, piše CNN.

Policija je rekla da je muškarac 23. augusta došao do Ankitine kuće dok je spavala i kroz prozor je polio kerozinom i zapalio. Tinejdžerica je u nedjelju umrla u bolnici zbog teških povreda. Glasnogovornik državne policije, Amol V. Homkar Jharkhanda, kazao je da su uhapšeni osumnjičeni i saučesnici.

Vishva Hindu Parishad, ili Svjetsko hinduističko vijeće, saopćilo je da će većina hinduističke zajednice izaći na ulice u znak protesta ako se ne poduzmu odgovarajuće mjere.

Vlasti okruga ograničile su kretanje ljudi kako bi spriječile nemire do kojih bi moglo doći nakon incidenta.

“Okrutno ubistvo Ankite natjeralo je svakog Indijca da pogne glavu od srama. Moramo stvoriti sigurno okruženje za žene u Indiji”, napisao je na Twitteru Rahul Gandhi, čelnik glavne opozicione stranke, prenosi Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh