Svijet

Olujno nevrijeme u Španiji: Poginula beba, desetine povrijeđenih

Dvadesetomjesečna beba je poginula, a desetine ljudi je povrijeđeno u olujnom nevremenu koje je pogodilo Gironu, na sjeveroistoku Španije, saopštili su lokalni zvaničnici.

Olujno nevrijeme u Španiji - Twitter

U razgovoru za katalonsku TV3, zvaničnici su rekli da je djevojčicu udario veliki kamen u glavu i da je umrla u toku noći.

Oko 30 osoba je zbrinuto sa lakšim povredama nakon nevremena koje je zahvatilo sjevernu Kataloniju u utorak naveče.

Na društvenim mrežama objavljene su slike povrijeđenih osoba, razbijenih prozora na automobilima, probijenih krovova te slomljenih komada namještaja.

Katalonski vatrogasci su tokom noći saopštili da su odgovorili na brojne prijave zbog oštećenja zgrada i električnih instalacija.

Tokom oluje koja je zahvatila sjeveroistočne dijelove Španije, padao je grad veličine 10 centimetara. Posljednji put je oluja takvih razmjera pogodila Kataloniju 2002. godine.

U Gironi, kao i u većem dijelu sjeveroistočne Španije, i dalje je na snazi upozorenje na olujno nevrijeme, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh