Svijet

Tri uzastopna zemljotresa potresla Indoneziju

Tri uzastopna zemljotresa pogodila su danas Indoneziju, sa potresom jačine 5,2 stepena Rihterove skale zabilježenim prije zore, a potom i zemljotresom jačine 5,4 stepena po Rihteru manje od sat kasnije.

zemljotres - Nezavisne

Zemljotres jačine 6,1 stepen po Rihterovoj skali pogodio je obalu indonezijskog ostrva Sumatra, što je treći potres koji je pogodio tu oblast od ponedjeljka rano ujutru, saopštila je geofizička agencija te zemlje, prenosi Rojters.

Indonežanska agencija za meteorologiju i geofiziku (BMKG) registrovala je plitki potres i kod ostrva Mentavai, kod zapadne obale Sumatre nešto prije 10.30 sati i saopštila da nema upozorenja na cunami.

Agencija je u prvi mah izmjerila magnitudu od 6,4 stepeni, ali je to revidirala na 6,1, potvrdio je portparol BMKG.

Taj zemljotres jačine 6,1 stepen Rihterove skale su snažno osjetili žitelji ostrva Mentavai tokom nekoliko sekundi, u glavnom gradu provincije Padang i u okolni planinskog područja Bukitingi, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Potvrđeno je da nema izvještaja o žrtvama, a da je pričinjena manja šteta na zgradama na ostrvu Siberut.

Geološki zavod Sjedinjenih Američkih Država (USGS) saopštio je da je zemljotres bio na dubini od 11,9 kilometara. prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh