Svijet

RUSI TRPE STRAŠNE GUBITKE Ukrajinska vojska objavila koliko je do sada Rusa izgubilo život u invaziji, ruski padobranac razotkrio svu Putinovu nemoć

Ukrajinska vojska tvrdi da je više od 45.000 ruskih vojnika ubijeno od početka invazije.

Moskva pomno prati brojke vojnih žrtava i nije objavila ažurirane podatke od 25. marta, kada je rečeno da je ubijen 1.351 vojnik.

Zapadni dužnosnici tvrdili su da je prava brojka negdje između 15 i 20 hiljada.

U međuvremenu, ruski padobranac nazvao je opravdanje Moskve za invaziju na Ukrajinu “laži” i ustvrdio da su njegovi kolege vojnici umorni, gladni i loše opremljeni.

Intervju Pavela Filatjeva za CNN dolazi dvije sedmice nakon što je objavio svjedočanstvo na Facebooku i pobjegao iz Rusije. To je prvi put da je aktivni pripadnik vojske Vladimira Putina kritizirao invaziju i pobjegao.

“Shvatili smo da smo uvučeni u ozbiljan sukob gdje jednostavno uništavamo gradove, a ne oslobađamo nikoga… Da je sve to laž. Mi samo uništavamo mirne živote. Ta činjenica je neizmjerno utjecala na naš moral. Taj osjećaj da ne radimo ništa dobro.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh