Svijet

KATAKLIZMA! BUJICA SRUŠILA ŽELJEZNI MOST, ima poginulih: Poplave i klizišta u Indiji usmrtile 15 osoba!

KATAKLIZMA! BUJICA SRUŠILA ŽELJEZNI MOST, ima poginulih: Poplave i klizišta u Indiji usmrtile 15 osoba!

Poplave i klizišta su česta pojava i uzrokuju velika razaranja tokom sezone monsuna u Indiji. podsjeća Radio Slobodna Evropa (RSE).

Spasilački zvaničnici hitno su prebačeni u okrug Mandi u sjevernoj državi Himačal Pradeš, gdje je bujica poplavne vode odnijela dvije kuće i ubila osam ljudi, navodi se u saopštenju vlade.

Klizišta i poplave odnijele su još sedam života širom države, dodaje se u saopštenju.

Živopisni Himačal Pradeš je poznat po planinama prekrivenim snijegom i popularan je među turistima.

Inače Most Čaki u okrugu Kangra u Himačal Pradešu srušio se danas nakon što je jedan od tri stuba potpuno oštećen zbog obilnih padavina u državi. Na snimcima sa lica mjesta, dio željezničkog mosta koji je izgrađen na rijeci Čaki može se videti kako se ruši usred pljuskova.

Snimak pogledajte OVDJE.

U Darmšali dogodio se i prolom oblaka koji je rezultirao klizištima u toj oblasti. U ranim jutarnjim satima u okrugu Mandi u saveznoj državi došlo je do bujne poplave, koja je izazvala ulazak vode u kuće i prodavnice, pri čemu su stanovnici zarobljeni i oštećena vozila parkirana na putu. Incident je zahvatio mjesta u Balhu, Sadaru, Tunagu, Mandiju i Lamatahu u okrugu.

Zbog obilnih padavina zatvorene su škole u ​​okruzima Kangra, Kulu i Mandi.

Indijsko meteorološko odjeljenje (IMD) predvidjelo je obilne padavine danas u izolovanim mjestima u Himačal Pradešu u okruzima Kangra, Čamba, Bilaspur, Sirmaur i Mandi.

Meštanima i turistima je savjetovano da izbjegavaju približavanje rekama i potocima po lošem vremenu.

U julu, šesnaest ljudi je umrlo nakon što su iznenadne poplave izazvane iznenadnim pljuskom pogodile kamp za hodočasnike u regionu Kašmir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh