Svijet

Priština najavljuje primjenu odluke o ličnim kartama i tablicama od 1. septembra

Vlada Kosova neće odustati od sprovođenja reciprociteta sa Srbijom za registarske tablice i lične karte. Ovo je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja.

Kosovo tablice - N1

Svećlja je u intervjuu naveo da postoje indicije da bi se incidenti na sjeveru mogli ponoviti i prije 1. septembra “od strane kriminalnog faktora koji podržava Srbija, pod utjecajem Rusije”, prenosi Kossev.

Bez obzira na situaciju, ministar unutrašnjih poslova je naglasio da ne postoji opcija novog odlaganja roka, jer su institucije Kosova odlučne da svoja ovlaštenja prošire na cijelu zemlju, jer imaju i podršku međunarodnog faktora i KFOR-a.

Što se tiče političke situacije na Kosovu, Svećlja je izrazio uverenje da će Kurtijeva vlada nastaviti svoj mandat jer ima podršku naroda, uprkos primedbama opozicije.

Svećlja je za Klan TV izjavio da su kosovske institucije spremne da se suoče sa svakom vrstom situacije koja se može pojaviti.

“Nadamo se da neće biti tenzija, smatramo da nema razloga. Ali postoje i indicije da se one mogu desiti. Spremni smo da se suočimo sa bilo kojom vrstom situacije, naše institucije su zrele, jake i spremne da se suoče sa svakim pravnim zadatkom koji dobiju. Ali imamo i bespoštednu podršku međunarodnog faktora“, rekao je on za “Klan News”.

Upitan odakle mu te informacije, Svećlja je potvrdio sa terena, ali i iz međunarodne zajednice.

“Oboje. Beograd, Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin ih direktno organizuju. Mogu da postavljaju barikade, mogu da napadnu institucije, kao što su to činili posljednjih mjeseci“, rekao je on.

Svećlja je najavio da će sprovesti kampanje podizanja svijesti na sjeveru kako bi ubijedili srpske građane da poštuju odluku Vlade o registarskim tablicama i saobraćajnim dokumentima. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh