Svijet

Tramp svjedoči u istrazi o poslovima svoje kompanije, odbio da odgovara na pitanja tužiteljice

Tramp i dvoje njegove odrasle djece, Donald Tramp Mlađi i Ivanka Tramp, borili su se da izbjegnu svjedočenje, ali nisu u tome uspjeli

Reuetrs

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) stigao je danas u kancelariju njujorškog državnog tužioca na Menhetnu, da bi svjedočio u okviru istrage o poslovima porodične kompanije.

Bivši predsjednik SAD izjavio je danas da je odbio da odgovara na pitanja pred državnom tužiteljicom u Njujorku.

– Odbio sam da odgovaram na pitanja u skladu sa pravima i privilegijama svakog građanina, prema Ustavu SAD – saopštio je Tramp.

Državna tužiteljica Njujorka Letisija Džejms ispituje da li je Trampova organizacija “napuhala” vrijednosti nekretnina, prenosi Reuters.

Ona je rekla da je njena istraga došla do dokaza da je Trampova organizacija, koja upravlja hotelima, terenima za golf i drugim nekretninama, precjenjivala vrijednosti imovine da bi dobila povoljne kredite i podcjenjivala vrijednosti da bi dobila poreske olakšice.

Kako se navodi, Tramp i dvoje njegove odrasle djece, Donald Tramp Mlađi i Ivanka Tramp, borili su se da izbjegnu svjedočenje, ali nisu u tome uspjeli.

Tramp je objavio da će se danas vidjeti sa državnim tužiocem Njujorka, a izjava neće biti javna. Dodaje se da su njegova djeca već ispitana.

Tramp je negirao krivicu i nazvao njujoršku istragu politički motiviranom, aludirajući na to da je Džejms demokrata.

– Kada se budem video sa rasističkom državnom tužiteljicom Njujorka, to će biti nastavak najveće američke historije lova na veštice – rekao je on i naglasio da su njegovo “društvo i on napadnuti sa svih strana u ovoj banana republici”.
prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh