Svijet

LAVROV: RUSIJA SPREMNA RAZGOVARATI O RAZMJENI ZAROBLJENIKA SA SAD-OM

Ruski ministar vanjskih poslova, dan nakon što je moskovski sud osudio američku košarkašicu, rekao je da bi razgovore trebalo da vode predsjednici Rusije i SAD.

Rusija je spremna razgovarati o razmjeni zarobljenika sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), ali razgovori bi trebalo da budu održani na nivou predsjednika, rekao je u ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, javlja Anadolu Agency (AA).

Ako se Amerikanci ponovno odluče uključiti u javnu diplomatiju… to je njihova stvar i njihov problem – rekao je Sergej Lavrov dan nakon što je moskovski sud osudio američku košarkašicu Brittney Griner na devet godina zatvora.

Lavrov je ovo pitanje komentarisao nakon sastanka ministara spoljnih poslova na Istočnoazijskom samitu u Phnom Penhu u Kambodži.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh